Vernisaj: Expoziție | Școala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice-Chemarea la clacă!

Vă invităm vineri, 1 noiembrie, începând cu ora 19.00, să cunoașteți echipa proiectului Școlii de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice, dar și o mică parte din activitatea noastră din Delta Dunării!

Fotografiile și filmul din timpul școlii, realizate de Claudiu Popescu, aduc în București o parte din Letea și din spiritul localnicilor care ne-au dat o mână de ajutor la lipitul Centrului comunitar cu pământ.
Claca formată ad-hod din volunatari și localnici a fost acompaniată de corul de ucrainieni Bila Roja (Trandafirul Alb) și de tanti Lenuța care a depănat poveștile de odinioară.

”Școala de Vară pentru Arte și Meșteșuguri Deltaice” este un program anual de documentare, conservare și învățare teoretică și practică asupra patrimoniului cultural imaterial deltaic, în 2019 având loc cea de-a doua ediție a proiectului.

Anul acesta, tema școlii a fost studierea ritualului de chemare la clacă din satul Letea, comuna C.A Rosetti din Delta Dunării, și punerea în practică alături de localnici și voluntarii asociației. Documentarea ritualului a fost realizată de Iuliana Titov , expert în cadrul Muzeului de Etnografie Tulcea, iar activitățile voluntarilor de către Andreea Machidon, de la asociația ProPatrimonio și meșterii locali.

Școala de vară a avut loc în perioada 22 – 28 iulie 2019, iar intervenția practică a avut loc asupra clădirii Centrului Comunitar Letea.

Proiectul este derulat în parteneriat cu Ecopolis, cu sprijinul Cluburilor Rotaract din București, prin proiectul Bookurie și este co-finanțat de AFCN.

Mulțumim comunității locale și Primăriei Comunei C.A Rosetti pentru ajutorul oferit în organizarea Școlii de Vară.