Stuful e beton!

foto stuful e beton

 Asociația Letea în UNESCO, în parteneriat cu Asociația Salvați Dunărea și Delta, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și Centrul de Resurse pentru Participare Publică, implementează proiectul ”Stuful e beton! Inițiativă locală pentru protejarea peisajului tradițional rural”, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România, în valoare de 31.182 euro, în perioada 1 iulie 2014-31 martie 2015.

 

Prin proiect, ne propunem să mobilizăm comunitatea locală cu scopul protejării peisajului rural autentic și promovării produselor tradiționale din Satul Letea, comuna C.A Rosetti, județul Tulcea. Astfel, timp de trei luni derulăm o campanie de informare la nivel local pentru a convinge localnicii că păstrarea peisajului tradițional deltaic este important pentru dezvoltarea durabilă a satului. Vrem ca meșteșugul realizării acoperișurilor din stuf să fie introdus în patrimoniul cultural imaterial UNESCO și pentru asta vom deschide producerile necesare în cadrul Ministerului Culturii. Totodată, vom elabora strategia de dezvoltare locală a satului Letea, pornind de la nevoile localnicilor.

 

Obiectivele proiectului sunt:

  1. Dezvoltarea unei campanii de comunicare și advocacy în vederea includerii meștesugului local al construirii acoperișului din suf în patrimoniul imaterial universal UNESCO. Obiectivul va fi atins până la finalul proiectului prin elaborarea unui studiu de prezentare, organizarea unei campanii de comunicare (locale și centrale) și organizarea unui seminar național dedicat dezvoltării rurale și conservării peisajului tradițional rural.

 

  1. Elaborarea strategiei de dezvoltare locală a satului Letea, județul Tulcea. Acest obiectiv va fi realizat prin organizarea a patru dezbateri publice prin participarea majorității locuitorilor satului, aplicarea de chestionare, publicarea și promovarea documentului final.

 

  1. Creșterea capacității organizației locale Letea în Unesco. Acest obiectiv va fi atins prin organizarea unui training în vederea sporirii capacității membrilor asociației, primirea de noi membri în rândurile asociației, vizite la organizații similare, realizarea website-ului asociației, publicarea unui raport anual.

 

Materiale realizate în proiect

flyer A3 LETEA2

flyer A5 LETEA2

magneti-x3

 

sticker-x3