Misiune

despre-noi

Letea în UNESCO este o asociație înființată în anul 2012 de către Asociația Salvați Dunărea și Delta și Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis cu scopul de a obține statutul de sit cultural UNESCO pentru satul Letea, Comuna C.A. Rosetti. Asociația organizează și se implică activ în acțiuni care vizează conservarea și protejarea patrimoniului cultural deltaic, al peisajului pescăresc și al tradițiilor și obiceiurilor locale.

Credem că lucrurile se pot schimba doar din interiorul comunității și vrem să implicăm cât mai mulți localnici în dezvoltarea durabilă a satului Letea.

Vrem ca realizarea acoperișurilor din stuf, meșteșug tradițional deltaic, să fie recunoscut în toată lumea și să intre în patrimoniul imaterial UNESCO.

Vrem să recondiționăm casele părăsite și apoi să le redăm satului, prin includerea lor în circuitul turistic al localității.

Vrem să promovăm eco-turismul în zonă.

Vrem să stabilim trasee turistice în sat și în împrejmuiri pentru reducerea impactului asupra Pădurii Letea.

Ne-am propus să lucrăm cu copiii din localitate și, prin intermediul lor, să schimbăm și mentalitățile părinților.

Vrem să aducem oamenii împreună și să organizăm seri de film, dezbateri publice, evenimente culturale.

Vrem să ne trezim satul la viață! Letea este cel mai bine conservat sat tradițional din Delta Dunării și vrem să-l păstrăm în continuare așa!

Asociația Letea în UNESCO este un proiect al Asociației Salvați Dunărea și Delta și al Centrului pentru Politici Durabile Ecopolis.

 

Statutul Asociatiei Letea in UNESCO